DJ Sanka - Bio

 • Hoe ontstond de passie voor muziek?
  Opgegroeid met een uitgebreid spectrum aan muziek, over Abba, Bowie, Elvis en Blondie, is de muzikale interesse ontwikkeld. Op mijn 10e (!) kocht ik de 7" vinylsingle "Suburbia" van "The Pet Shop Boys" bij de lokale platenhandel (in Gaanderij Ter Linde in Mortsel).
 • DJ Sanka?
  In eerste instantie was ik, zoals zovelen, slaapkamer-dj met de vinylplaten die ik ondertussen had gekocht en in de kast van vader kon terugvinden. Na een klein jaartje kwamen de eerste klanten met vragen voor feestjes. Via scouts-, chiro- en club- en trouwfeesten, met 20 tot wel 2000 gasten, werd ervaring opgebouwd. De naam "DJ Sanka" ontstond eind 1994. De film "Cool Runnings" kwam toen uit en daarin speelde ene "Sanka" een nogal bijzondere rol... Die naam is sindsdien aan me blijven plakken.
 • Na zowat 5 jaar alleen de baan op te gaan, kwam de mogelijkheid om samen met Steve, Discobar Starlight uit te bouwen. We werden "partners in crime" en dat hielden we meer dan 10 jaar vol. Honderden trouw- en verjaardagsfeesten, fuiven en bedrijfsevenementen hebben we met veel plezier muzikaal begeleid. Momenteel werken we nog veel samen, al is Steve nu vooral de leverancier van betrouwbaar DJ-materiaal.
 • Focus op het publiek en de muziek!
  In al die jaren heb ik vooral geleerd dat de microfoon een nuttig instrument is, maar best niet te veel door de dj wordt gehanteerd. Ik laat met veel overtuiging de muziek het woord voeren, zodat iedereen zich kan uitleven op de muziek die ik mag komen draaien!
 • En nu?
  DJ Sanka is een bijberoep en dat is goed zo. Die fun-factor van de eerste jaren, wil ik ten allen tijde kunnen behouden, zo blijf ik er ook zelf van genieten. Het draaien op allerlei evenementen en feestjes helpt ook als een leuke schaduwzijde voor een preventieadviseur.

DJ SANKA

De juiste muziek voor elk evenement!

Created with Mobirise ‌

Web Page Builder